Naturum i Ammarnäs
Innan du ger dig ut på din färd i Vindelfjällens naturreservat bör du göra ett besök på naturum. Det gäller även om du främst tänkt hålla dig till Ammarnäs by. Naturum är naturens eget informationscentrum och här visas Vindelfjällens olika naturtyper. Enklare översiktsbilder blandas med mer djupgående information.

Känn på fjällrävens päls, lukta på gammelskogen, lyssna på historier från gamla tider och läs dig in i naturreservatet!

Personalen på naturum kan det mesta om området, tipsar gärna om utflyktsmål i Vindelfjällen och sevärdheter i Ammarnäs. Här finns kartor och turbeskrivningar, böcker och vykort till försäljning, ett bibliotek med fördjupningslitteratur och mycket annat.

Aktiviteter
Utställningen på naturum i Ammarnäs är öppen nästintill året runt. Det går fint att komma på guidning i utställningen. Guidningen börjar kl 15.00 varje dag vi har öppet. Du kan även boka en guidad tur. En rundguidning i utställningen tar ungefär en halvtimma.

Under högsäsong har naturum också guidade turer i närområdet, barnaktiviteter och kvällsföredrag.

Kontakt
Naturum i Ammarnäs ligger i samma byggnad som Ammarnäs Fjällhotell/Ammarnäsgården, cirka hundra meter längs vägen mot Tjulträsk från bron.

För att kontakta naturum i Ammarnäs ringer du 0952-601 65 eller 

070-368 0165.

Du kan även nå naturum via

e-post. 

naturum.ammarnas@lansstyrelsen.se


Vi uppdaterar regelbundet Vindelfjällens facebooksida tillsammans med naturum i Hemavan, gilla oss gärna för löpande information om vad som händer på naturum:Vindelfjällens Facebooksida

Vi har även en webbplats där du kan läsa mer om naturum och Vindelfjällens naturreservat: 
Till webbplatsen